НачалоНовини 2024/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.08.2024 - Лесовъди – горски педагози и огнеборци, с безценен урок по време на скаутски лагер в Родопите

по повод информационно – образователната кампания за опазване на горите от пожари на Минестрество на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите под надслов „Безотговорността е най-голямата искра“

Служители на Регионална дирекция по горите  - Пловдив  и РДПБЗН - Пловдив превърнаха  в истинско приключение днешния ден за 40 деца, които са лагер в Родопите.  Домакини бяха  вила „Горски кът“  в близост до с. Яврово, община Куклен.

Под формата на образователни  и забавни игри те предадоха безценни уроци на младите скаути- разказаха им за професията на лесовъда,  работата на огнеборците, показаха им как се гаси възникнал горски пожар и с нагледни примери и уроци споделиха голямата отговорност на всички нас - хората, не само при потушаването на пожарите, но и как да не допускаме тяхното възникване.

Огнеборците предоставиха възможност на подрастващите да загасят огън в симулативна мишена и тава за гасене на пожар, като използват различни видове пожарогасители. 

Горските педагози вдигнаха във въздуха дрон, с който може да се проследи възникването, движението и локализирането на горски пожар. 

Най-голяма атракция бе досегът с пожарникарското оборудване, противопожарния автомобил и управлението на дрона.