НачалоНовини 2019/02Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.02.2019 - Отново нападение над горски служител

Горски надзирател е бил нападнат вчера при опит за проверка на каруца с натоварени дърва за огрев. Служителят на Държавно горско стопанство Сливен е изпълнявал служебните си задължения. Нападението е станало над сметището в землището на село Сотиря. Водачът на каруцата е причинил телесна повреда на служителя, изразяваща се в изкълчване на лява раменна става.

Виновното лице е задържано за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

16 пространствени кубични метра дърва за огрев от дъб и цер са задържали през вчерашния ден горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Сливен.  Проверяващите съвместно със служители Районно управление на МВР – Котел и Специализираното тактическо звено за бързи действия към Областна дирекция на МВР - Сливен са инспектирали частни адреси за съхранение на незаконно добита дървесина на територията Държавно горско стопанство – Котел.  Съставени са 22 акта за установени административни нарушения по Закона за горите на лицата, съхраняващи немаркирана и без необходимите документи дървесина. 

6 акта за нарушения са съставили горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица по Закона за горите. Образувани са три бързи производства от служители на Полицейско управление на МВР Враца при извършване на рутинни проверки за спазване на законовата нормативна уредба в горските територии вчера. Задържан е един лекотоварен автомобил, 3 коня, 3 конски каруци, 2 бензиномоторни триона и 3 пространствени куб. м. дърва за огрев. 

Проверките продължават.