НачалоНовини 2017/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.10.2017 - Стотици гости събра „Фестивал на кестена 2017 г.“ в полите на Беласица

От 13 до 15 октомври за шеста поредна година се проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Стотици гости от различни краища на страната опитаха кулинарните специалитети от кестени и се насладиха на колоритните фолклорни изпълнения от района на Подгорието.  

Държавните институции и хората от района на планина Беласица представиха по най-добрия начин природното и културно наследство на своя край. Пъстри шатри отрупани с кулинарни изкушения от кестени и традиционни ястия, танцови изпълнения на домакините, забавления за малки и големи направиха празника на кестена незабравим за всички.

На събитието присъстваха народни представители, заместник-областния управител на област Благоевград, представители на община Петрич, кмета на село Коларово и директорите на Регионална дирекция по горите - Благоевград, на Югозападно държавно предприятие, на Държавно горско стопанство – Първомай. Директорът на природен парк „Беласица“ поздрави присъстващите и  благодари на всички местни хора, взели участие в провеждането на празника.

„Фестивал на кестена 2017 г.“ се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с подкрепата на Югозападно държавно предприятие, община Петрич, в партньорство с Българска фондация Биоразнообразие и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметове и читалищни секретари на подгорските села. 

Дирекция на Природен парк „Беласица“ отправя благодарности към всички положили усилия и отделили от времето си за организирането и провеждането на „Фестивал на кестена 2017 г.“!